ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Θανάσιμος τραυματισμός μετανάστη από την Αστυνομία

Ιταλία: Θανάσιμος τραυματισμός μετανάστη από την Αστυνομία

Πανικός επικρατεί αυτήν την στιγμή στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών που ζουν σε παραγκούπολη στην περιοχή αυτή της Κάτω Ιταλίας, γνωστή για την μεγάλη παραγωγή της σε ντομάτες και πορτοκάλια.

Ο καραμπινιέρος κατέθεσε ότι, ενώ προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, ο ένας επιτέθηκε σε συνάδελφό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο μάτι και ο ίδιος αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να αμυνθεί.

Νεκρός είναι o Σεκίνε Τριόρε, 26 ετών, από το Μάλι. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα La Repubblica στην διαδικτυακή της πύλη, η επίσημη αυτή εκδοχή θα πρέπει να εξακριβωθεί, από την στιγμή που φέρεται ότι αμφισβητείται από άλλες καταθέσεις μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Ροζάρνο είναι γνωστό στην Ιταλία για την οικονομική εκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι για λίγα ευρώ την ημέρα και υπό την ασφυκτική πίεση της τοπικής μαφίας, εργάζονται και για 10 ώρες αδιάκοπα στα χωράφια όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι κάτι τέτοιο να συμβεί. Η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες έχει αρχίσει και ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρχών. Η Ελλάδα πρέπει και αυτή να προσέξει για να μην αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.