ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Ν.Νικολόπουλου με ‘Ασαντ – Τί του είπε ο πρόεδρος της Συρίας

Συνάντηση Ν.Νικολόπουλου με ‘Ασαντ – Τί του είπε ο πρόεδρος της Συρίας

Επίσκεψη στον Λίβανο και τη Συρία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλοςανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και πανεπιστημιακών και άλλων επιστημονικών φορέων.

Στην ολιγοήμερη παραμονή στην εμπόλεμη περιοχή ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, την πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Εξωτερικών, τον Πατριάρχη Ιωάννη κ.α. Επίσης, επισκέφθηκε στρατιωτικά νοσοκομεία, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων βλέποντας ιδίοις όμμασι τη φρίκη των πολέμων και της βίας. Τέλος επισκέφτηκε εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ιδρύματα.

nikolopoulos asant

Ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως τόνισε και στις συζητήσεις που είχε αλλά και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ένιωσε την ανάγκη να αποδεχτεί την πρόταση, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική εικόνα και άποψη, αλλά και ως Χριστιανοδημοκράτης να έρθει σε επαφή με τους Χριστιανούς βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης του Λιβάνου και της Συρίας, που σήμερα είναι αρκετοί, αλλά και να έρθει σε επαφή με το ισχυρό Χριστιανικό στοιχείο το οποίο αιώνες αρμονικά διαβιεί με Μουσουλμάνους ομοεθνείς του, σε μία περιοχή όπου υπήρξε η κοιτίδα του Χριστιανισμού αλλά και ανά τους αιώνες ήταν και είναι παραδοσιακά φιλική προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε σε δήλωση του:

«Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που έχουμε αποκοπεί εντελώς από την παραδοσιακά φίλη χώρα της Συρίας όπου ζουν Έλληνες πολίτες, καθώς και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Τούτο, εκτός όλων των άλλων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που καταφτάνουν ή και που απλά διέρχονται την χώρα μας, καθώς επίσης και στους δεκάδες χιλιάδες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα προβλήματα όμως δημιουργεί και στους Έλληνες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στη Συρία, αλλά και σε όλους τους ομόδοξους».

Παρόλο που οι επισκέψεις και οι συναντήσεις δεν είχαν επίσημο, διπλωματικό χαρακτήρα, καθότι από το 2012 οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας έχουν διακοπεί, ο Νίκος Νικολόπουλος, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Άσαντ στον οποίο έθεσε πρωταρχικώς το αίτημα ενίσχυσης των ερευνών για τους απαχθέντες Χριστιανούς Μητροπολίτες, καθώς και για όλους τους Σύριους Χριστιανούς που αγνοούνται πάνω από 3 χρόνια και του ζήτησε να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθεια για την ειρήνευση στην περιοχή και την συμφιλίωση του λαού του προσφέροντας όλες τις ευκαιρίες που μόνο η Δημοκρατία διαθέτει.

Χαρακτηριστικά του είπε: «Την τρομοκρατία θα την αντιμετωπίσουμε με πολλή Δημοκρατία, αλλά και με αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που χρησιμοποιούν αντί για τον λόγο της πειθούς, το σπαθί…».

Ο Πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε την επιθυμία του να αποκατασταθούν γρήγορα οι διπλωματικές σχέσεις και να επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα, όπως έκανε ο πατέρας του, όταν ήρθε επί Πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στους προαιώνιους κοινούς δεσμούς αλλά και στα κοινά συμφέροντα, που θα εξυπηρετήσει η άρση του εμπάργκο, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του είναι η «security στην αυλή της Ελλάδας» και η Ελλάδα αποτελεί τον «διάδρομο προς την Ευρώπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αναφέρθηκε στα πέντε χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με πάνω από 300.000 νεκρούς και με περισσότερους από 2,5 εκατ. πρόσφυγες και με τεράστιες υλικό-τεχνικές καταστροφές.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.