ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπασάρ Αλ Άσαντ: «Θέλουμε να αποκτήσουμε S-300 για αντιμετωπίσουμε κάθε ισραηλινή εναέρια απειλή»

Μπασάρ Αλ Άσαντ: «Θέλουμε να αποκτήσουμε S-300 για αντιμετωπίσουμε κάθε ισραηλινή εναέρια απειλή»

Η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία να αποκτήσει τα πιο εξελιγμένα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, δήλωσε την Πέμπτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ στο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA).

«Είναι φυσιολογικό να έπρεπε να έχουμε τέτοια συστήματα», είπε.

Ο Πρόεδρος της Συρίας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο SANA λίγες ώρες μετά τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε στόχους της λιβανέζικης Χεζμπολάχ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Είναι φυσιολογικό από την πλευρά μας να διαπραγματευόμαστε με τους Ρώσους τώρα αποβλέποντας να ενισχύσουμε τα συστήματά μας, είτε για να αντιμετωπίσουμε κάθε ισραηλινή εναέρια απειλή, είτε τους αμερικανικούς πυραύλους».

Και στο παρελθόν έχει γραφτεί ότι η Συρία είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τους ρωσικούς S-300 ή S-400. Είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται επισήμως.

Η απόκτηση υπερσύγχρονων ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων από την κυβέρνηση της Δαμασκού θα την καταστήσει σχεδόν άτρωτη σε αμερικανικά ή ισραηλινά χτυπήματα από τον αέρα, όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα διακινδυνεύσει τις έτσι κι αλλιώς «οριακές» σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ή τις «περίεργες» με το Ισραήλ, παρέχοντας στον Άσαντ ένα τόσο ισχυρό όπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.