ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιαπωνία: Με νέο βασιλιά το 2018 -Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο αποποιείται το θρόνο

Ιαπωνία: Με νέο βασιλιά το 2018 -Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο αποποιείται το θρόνο

Η Βουλή άνοιξε το δρόμο για να αποποιηθεί το θρόνο ο αυτοκράτορας Ακιχίτο και να πάρει τη θέση του ο γιός του Ναρουχίτο…

Tο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ψήφισε έναν νόμο που θα επιτρέψει στον αυτοκράτορα Ακιχίτο να αποποιηθεί τον θρόνο, -σημαδιακό γεγονός στην ιστορία της ιαπωνικής μοναρχίας- επιτρέποντας την ανάρρηση στο θρόνο του γιού του, διαδόχου Ναρουχίτο, ίσως στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Ο Ακιχίτο, 83, που έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, εξέφρασε σε σπάνιες δηλώσεις του δημόσια πέρυσι τον φόβο ότι η ηλικία του μπορεί να τον δυσκολέψει στη συνέχιση της εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Ο χαμηλών τόνων Ακιχίτο, ο πρώτος ιαπωνέζος αυτοκράτορας που ποτέ δεν θεωρήθηκε θεός, έχει εργαστεί επί δεκαετίες στη χώρα του και στο εξωτερικό να καταπραΰνει τις πληγές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος διεξάχθηκε στο όνομα του πατέρα του, Χιροχίτο. Θα τον διαδεχθεί ο γιός του Ναρουχίτο, 57 ετών.

Σε ψήφο που μεταδόθηκε ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση NHK, η Βουλή των Συμβούλων, το ανώτερο τμήμα του διθάλαμου κοινοβουλίου, πέρασε το νομοσχέδιο με λίγους βουλευτές να απέχουν. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, το κατώτερο και ισχυρότερο τμήμα του κοινοβουλίου, ενέκρινε το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αποποίησης, καθώς και το χρονοδιάγραμμά του, αλλά σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης αυτό προβλέπεται να γίνει στο τέλος του 2018, όταν ο Ακιχίτο συμπληρώσει τρεις δεκαετίες στο θρόνο των χρυσανθέμων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.