Τηλεφωνική επικοινωνία Ρεξ Τίλερσον και Μ. Τσαβούσογλου – Συρία και Κατάρ στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρεξ Τίλερσον και Μ. Τσαβούσογλου – Συρία και Κατάρ στο επίκεντρο

Για τις εξελίξεις στη Συρία και την κρίση με το Κατάρ συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το τηλεφώνημα που έγινε με πρωτοβουλία του Ρεξ Τίλερσον, έρχεται μετά τις δηλώσεις του υπέρ χαλάρωσης των μέτρων κατά του Κατάρ την Παρασκευή. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα μέτρα προκαλούν χωρίς πρόθεση ανθρωπιστικές συνέπειες και επηρεάζουν τη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δίνει η συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν έχει γίνει -ακόμα τουλάχιστον- γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο υπουργών. Αναφερόμενος στα σχόλια του Τίλερσον για το Κατάρ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι τα «μέτρα πρέπει να αρθούν πλήρως». Την περασμένη Πέμπτη άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος ενέκρινε συμφωνία συνεργασίας σε επίπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης με το Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.