ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε το επίσημο πορτρέτο του Ε. Μακρόν – Χρειάστηκαν 3 ημέρες στο φώτοσοπ (φωτό)

Δείτε το επίσημο πορτρέτο του Ε. Μακρόν – Χρειάστηκαν 3 ημέρες στο φώτοσοπ (φωτό)

Φωτογραφημένος να κοιτάζει αγέρωχα μπροστά και ακουμπισμένος στο γραφείο του, ο Εμανουέλ Μακρόν διένειμε την Πέμπτη την επίσημη φωτογραφία του, η οποία θα πρέπει να κρεμαστεί σε όλα τα δημαρχεία της Γαλλίας.

Το πορτρέτο φωτογράφησε η προσωπική του φωτογράφος Soazig de la Moissonnière, και τον αναπαριστά ως άλλο Δία, όπως σχολιάζουν οι χρήστες στα social media.

Ο καθηγητής επικοινωνίας Philippe Moreau Chevrolet δήλωσε ότι ο Μακρόν μιμείται στο πορτρέτο του τον Μπαράκ Ομπάμα.
«Υπάρχει μια αμερικανική έμπνευση, όπως πάντα στην επικοινωνία του Εμανουέλ Μακρόν. Η φωτογραφία θυμίζει έντονα τα επίσημα πορτρέτα του Μπαράκ Ομπάμα, με σημαίες στην κάθε πλευρά του προέδρου και το παράθυρο στο βάθος» δήλωσε στο κανάλι BFMTV.


Από την πλευρά του το προεδρικό μέγαρο δήλωσε ότι ο Μακρόν επιθυμούσε να φωτογραφηθεί στον χώρο εργασίας του.
Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, καμία λεπτομέρεια δεν αφέθηκε στην τύχη. Ο Μακρόν ακουμπάει τα χέρια με δυναμικό τρόπο, σαν μια επίδειξη δύναμης. Οι περισσότεροι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, όπως ένα βιβλίο, ή άφηναν τα χέρια στο πλάι.

Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι η πόζα δεν είναι αυστηρή: ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη του Μακρόν είναι μια «πρόσκληση», όπως ανέλυσε ο Dimitri Beck, διευθυντής φωτογραφίας του περιοδικού Polka στο κανάλι BFMTV.com.
«Δεν είναι αφημένος. Μοιάζει χαλαρός, αλλά είναι παρών σε μια ισορροπία ανάμεσα στο επίσημο status του προέδρου και σε κάτι άλλο, πιο προσβάσισμο, το οποίο αντιστοιχεί στην γενιά και στην ηλικία του, σαν να απευθύνεται στους Γάλλους για μια ανταλλαγή, μια συνομιλία».
Ο Μακρόν ακουμπάει στο γραφείο του, σαν νεαρός επιχειρηματίας, αλλά δεν κάθεται σε αυτό. «Είναι η εικόνα του προσώπου και της ανόδου του», προσθέτει ο Dimitri Beck. «Δεν είναι μια στάση old school όπως του Σαρλ ντε Γκολ ή αμήχανη, όπως του Νικολά Σαρκοζί, παρότι φωτογραφίζεται μέσα στα χρυσά χρώματα της γαλλικής προεδρίας, με ένα κλασικό ντεκόρ».

Πάνω στο χρυσό γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται τρία βιβλία, ένα πρεσ παπιέ σε μορφή γαλλικού κόκκορα, ένα ρολόι που δείχνει 20:20 και δύο κινητά. Το ρολόι είναι του γραφείου όπου γίνονται τα υπουργικά συμβούλια, ενώ τα βιβλία είναι επιλεγμένα: «Κόκκινο και Μαύρο» του Σταντάλ, οι «Γήινες Τροφές» του Αντρέ Ζιντ και «Αναμνήσεις από τον πόλεμο» του Σαρλ ντε Γκολ, το οποίο είναι ανοιχτό. Μια σκηνοθεσία πολύ δουλεμένη για να αποκαλύψει σύμβολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι μια φωτογραφία πολύ διανοουμενίστικη, την οποία κάποιοι σκέφτηκαν και δούλεψαν. Η αναφορά στον ντε Γκολ είναι εξάλλου πανταχού παρούσα από την αρχή της θητείας του Μακρόν. Είναι μια φωτογραφία η οποία φέρει μέσα της την κληρονομιά και την λογοτεχνική παράδοση, την οποία πρώτος λάνσαρε ο Φρανσουά Μιτεράν με την κατασκευή της βιβλιοθήκης του Παρισιού».
Αλλά παρά τις αναφορές στην παράδοση και στον ιδρυτή της 5ης γαλλικής δημοκρατίας, η εικόνα του Μακρόν παραμένει σύγχρονη. Αυτό δείχνουν τα δύο κινητά αλλά και η θέα στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, μέσα από το ανοιχτό παράθυρο. Αυτή η φωτό πέρασε από ισχυρό φωτοσόπ επί τρεις ημέρες, γράφει η Le Figaro.
«Είναι επίσημο πορτρέτο, δεν είναι φωτογραφία για ρεπορτάζ. Είναι επομένως κάτι που θα πρέπει να είναι απολύτως τέλειο», δηλώνει ο Dimitri Beck.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.