Ο εμίρης του Ντουμπάι προσπαθεί να μεταπείσει το Κατάρ με ένα…ποίημα

Ο εμίρης του Ντουμπάι προσπαθεί να μεταπείσει το Κατάρ με ένα…ποίημα

Προσπαθεί να μεταπείσει το Κατάρ να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των γειτονικών αραβικών χωρών του Κόλπου, που απειλούν να εντείνουν την απομόνωσή του αν δεν αλλάξει πολιτική μέσω ποιημάτων ο εμίρης του Ντουμπάι.

Γνωστός ποιητής, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μάκτουμ ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια ωδή αφιερωμένη στο Κατάρ με τίτλο: «Η ξεκάθαρη οδός».

Στο ποίημά του, ο σεΐχης καλεί τη Ντόχα να παραμείνει στους κόλπους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), το περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι έξι πετρελαιοπαραγωγές αραβικές χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με τον σεΐχη Μοχάμεντ, συνδέονται μέσω «του αίματος», «της γης» και «της θρησκείας».

«Το Κατάρ στρέφεται προς το εξωτερικό, το εγγύς και αδύναμο», γράφει ο σεΐχης Μοχάμεντ, αναφερόμενος στις σχέσεις της Ντόχα με το Ιράν, μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας.

«Πλέον έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο, μακριά από κάθε μίσος και μνησικακία», προσθέτει ο εμίρης του Ντουμπάι (που είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων).

Το ποίημά του, το οποίο ανήρτησε στο Instagram, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 likes.

Η περιοχή του Κόλπου έχει βυθιστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση, αφού το Ριάντ και οι σύμμαχοί του διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Ντόχα προτού της επιδώσουν, στις 22 Ιουνίου, έναν κατάλογο με 13 αιτήματα με τα οποία πρέπει να συμμορφωθεί σε διάστημα 10 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρεσβευτής των εμιράτων στη Ρωσία, ο Όμαρ Γόμπας, προειδοποίησε ότι το Κατάρ κινδυνεύει να του επιβληθούν νέες κυρώσεις, αν δεν συμμορφωθεί στα αιτήματα των γειτόνων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.