ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ντ. Τραμπ: «Ο Ντόναλντ Τζ. είναι αθώος»

Ντ. Τραμπ: «Ο Ντόναλντ Τζ. είναι αθώος»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε σήμερα τον συνονόματο μεγαλύτερο γιο του διακηρύσσοντας ότι είναι “αθώος”, μετά τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκάλυπταν ότι ο “τζούνιορ” καλωσόρισε τη ρωσική βοήθεια εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, της αντιπάλου του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Χθες Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά e-mail που αποκάλυπταν ότι πέρσι συμφώνησε να συναντήσει μια Ρωσίδα δικηγόρο για την οποία νόμιζε ότι είναι εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης και φερόταν να έχει στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την Κλίντον.

Ο Τραμπ ο νεότερος, σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είπε για το θέμα: “Εκ των υστέρων, πιθανότατα θα είχα ενεργήσει ελαφρώς διαφορετικά”.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφού αρχικά εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε τον γιο του άνθρωπο “υψηλής ποιότητας”, σήμερα επαίνεσε την τηλεοπτική εμφάνισή του και καταδίκασε για άλλη μια φορά τις έρευνες, αλλά και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της υπόθεσης της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

“Ήταν (σ.σ. ο γιος του) ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!” έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιοποίησε ο Τραμπ ο νεότερος αποτελούν την πιο απτή απόδειξη μέχρι σήμερα ότι στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα δέχονταν τη ρωσική βοήθεια για να κερδίσουν τις εκλογές, ένα ζήτημα που ρίχνει βαριά σκιά στην προεδρία του Τραμπ και ερευνάται τόσο από το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από το Κογκρέσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η αλληλογραφία του υιού Τραμπ δεν παρέχει αποδείξεις για εμπλοκή του σε κάποια παράνομη δραστηριότητα. Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα εάν διαπιστωνόταν ότι υποκίνησε ή βοήθησε να διαπραχθεί κάποια εγκληματική ενέργεια, όπως ήταν η κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος ή αν παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των κομμάτων, στην περίπτωση που αποδέχτηκε δώρα από ξένες οντότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.