ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Την επανεκτίμηση της σχέσης Ισραήλ-ΕΕ θέλει ο Μπ. Νετανιάχου

Την επανεκτίμηση της σχέσης Ισραήλ-ΕΕ θέλει ο Μπ. Νετανιάχου

Ως «ανωμαλία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τις επικρίσεις των Βρυξελλών ευχαριστώντας παράλληλα τους ηγέτες των χωρών της ανατολικής Ευρώπης για την υποστήριξή τους.

Ο Νετανιάχου, αναζητώντας συμμάχους στη διεθνή σκηνή, βρίσκεται από την Δευτέρα στη Βουδαπέστη. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ουγγαρία από το 1989. Αφού συναντήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας (σ.σ. των χωρών που αποτελούν τη λεγόμενη “ομάδα του Βίσεγκραντ”) ο Νετανιάχου τους ευχαρίστησε για τη στάση που τηρούν απέναντι στο Ισραήλ και για το γεγονός ότι το έχουν υπερασπιστεί συχνά στην Ευρώπη.

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τις επικρίσεις που δέχεται η χώρα του από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με αφορμή την κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη και για την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Χαρακτηρίζοντας “ανωμαλία” αυτές τις επικρίσεις, εκτίμησε ότι “είναι καιρός να υπάρξει στην Ευρώπη μια επανεκτίμηση της σχέσης με το Ισραήλ” επειδή, όπως εξήγησε, η χώρα του “έχει πολλά να προσφέρει” στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ασφάλεια και τις τεχνολογίες αλλά και επειδή είναι “η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή”, ένας “φάρος ανεκτικότητας σε μια τεράστια περιοχή”.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που ασκεί την προεδρία της ομάδας του Βίσεγκραντ αυτήν την περίοδο, εκτίμησε ότι η Ευρώπη “αυτοτιμωρείται” παραμελώντας τη συνεργασία της με το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τέσσερις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους, έδωσαν στη δημοσιότητα μια διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να εργαστούν για να “ενισχύσουν” τις σχέσεις της ΕΕ με το Ισραήλ. Οι τέσσερις Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί ανακοίνωσαν επίσης ότι θα εντείνουν τη διμερή συνεργασία τους με το Ισραήλ, κυρίως στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Σχεδιάζουν επίσης μια νέα συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για το 2018 στην Ιερουσαλήμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.