Βλ. Πούτιν: «Ο Ρεξ Τίλερσον έμπλεξε με κακές παρέες και βγήκε από τον ορθό δρόμο»

Βλ. Πούτιν: «Ο Ρεξ Τίλερσον έμπλεξε με κακές παρέες και βγήκε από τον ορθό δρόμο»

Μια δήλωση με νόημα έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αναφερόμενος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον «έχει μπλέξει με κακές παρέες, από τότε που τιμήθηκε με το ρωσικό παράσημο Φιλίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των αμερικανορωσικών σχέσεων το 2013, όταν ήταν επικεφαλής της ExxonMobil, και πρέπει να επανέλθει στον ορθό δρόμο»,

Η δήλωση έγινε με δόση φαρμακερού χιούμορ κάτι που διαθέτει σε αφθονία ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος σ’ έναν Aμερικανό πολίτη κατά τη διάρκεια των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Βλαδιβοστόκ.

«Απονείμαμε στον συμπατριώτη σας το παράσημο της Φιλίας, αλλά φαίνεται ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες και έχει πάρει τον κακό δρόμο. Ελπίζω ότι ο άνεμος της συνεργασίας, της φιλίας και της αμοιβαιότητας θα τον ξαναβάλουν στον ορθό δρόμο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο

Ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον στην θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ με το δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού είχε εργασθεί επί 20 χρόνια στη Ρωσία όπου και είχε παρασημοφορηθεί, είχε προκαλέσει έντονες ανησυχίες στο λεγόμενο «αμερικανικό βαθύ κράτος».

Ανησυχίες που τελικώς αποδείχτηκαν αβάσιμες καθώς τελικά ως φαίνεται μέχρι τώρα το «βαθύ κράτος» στις ΗΠΑ είναι κατά πολύ ισχυρότερο οποιασδήποτε αμερικανικής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.

Ο Ρεξ Τίλερσον εργάσθηκε σκληρά για να γίνει η ExxonMobil εταίρος-κλειδί στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, υπογράφοντας κολοσσιαία συμβόλαια και έχοντας προσωπικές επαφές με τον Β.Πούτιν

Παρά ταύτα, οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως φαίνεται οι παρασκηνιακοί παράγοντες του επέβαλαν την δική τους ατζέντα ελέγχοντας κάθε διάταγμα και απόφασή του, όπως επίσης επιχειρώντας να εκβιάσουν το νέο Πρόεδρο με υποτιθέμενες αποκαλύψεις για παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Ν.Τραμπ

Επιχειρούν επίσης να συνδέσουν τον νυν πρόεδρο με την Μόσχα για να μπορούν στο μέλλον να τον κατηγορήσουν για «υπερβολικές» σχέσεις με την Ρωσία και να αφήνουν υπόνοιες ακόμα και για «προδοσία».

Όλα αυτά έχουν κάνει το Ν.Τραμπ εξαιρετικά διστακτικό και προκειμένου να επιβιώσει προς ώρας στον Λευκό Οίκο και ίσως για να κερδίσει χρόνο ακολουθεί απέναντι στην Ρωσία μια ακόμα πιο επιθετική πολιτική από εκείνην του ανεκδιήγητου Μ.Ομπάμα που έφερε τις δύο υπερδυνάμεις στα πρόθυρα ακόμα και πυρηνικής σύρραξης.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διπλωματικό πόλεμο με συνέπεια τον δραστικό περιορισμό των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Ρωσία, από τη μία πλευρά, και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου του Σαν Φρανσίσκο και των ρωσικών εμπορικών διπλωματικών αποστολών σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σαφές ότι ο Ρεξ Τίλερσον με βάση τις σχέσεις που είχε με την Μόσχα που ήταν ειλικρινώς φιλικές όσο εργάζονταν στην Exxon Mobil, έχει αναγκαστεί να ακολουθήσει μια άλλη ατζέντα που του έχει επιβληθεί προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.