Σήμερα η συνάντηση Τ.Μέι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ

Σήμερα η συνάντηση Τ.Μέι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ

Τον Ντόναλντ Τουσκ υποδέχεται σήμερα στη Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι…

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει σήμερα η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση γίνεται περίπου ένα μήνα πριν η ΕΕ αποφασίσει εάν έχει γίνει επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα του εμπορίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέλει πρώτα πιο λεπτομερή συμπεράσματα σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών, τον «λογαριασμό» του Brexit και το ιρλανδικό σύνορο.

Η συνάντηση στη Ντάουνινγκ Στριτ γίνεται παράλληλα με τον 4ο γύρο επαφών των κλιμακίων για το Brexit, στις Βρυξέλλες.

Στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων αναμένεται η ΕΕ να δώσει κάποια απάντηση στην διετή μεταβατική περίοδο, μετά το Brexit, που ζήτησε η Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, από την Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουν περάσει έξι μήνες διαπραγματεύσεων» σχολίασε ο επικεφαλής διαπραγματευτής από την πλευρά της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ. «Είμαστε πιο κοντά στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Πιστεύω πως αυτήν η στιγμή πρέπει να είναι μια στιγμή διαύγειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.