ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Πάγος» στα δίδακτρα πανεπιστημίων στην Βρετανία για τους Ευρωπαίους προπτυχιακούς φοιτητές από την Τερέζα Μέι

«Πάγος» στα δίδακτρα πανεπιστημίων στην Βρετανία για τους Ευρωπαίους προπτυχιακούς φοιτητές από την Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε το πάγωμα των πανεπιστημιακών διδάκτρων για Βρετανούς και Ευρωπαίους προπτυχιακούς φοιτητές στα σημερινά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με συνεντεύξεις της την Κυριακή η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι το ανώτατο ύψος των διδάκτρων που θα μπορούν να χρεώνουν τους εγχώριους φοιτητές και όσους προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ τα πανεπιστήμια στην Αγγλία θα παραμείνει στις 9.250 λίρες για κάθε έτος σπουδών.

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε αύξηση της τάξης των 250 λιρών ανά έτος σπουδών για τα επόμενα χρόνια.

Η κυρία Μέι πρόσθεσε ότι όλο το σύστημα χρηματοδότησης των σπουδών στα αγγλικά πανεπιστήμια θα επανεξεταστεί, παραδεχόμενη ότι όταν οι Συντηρητικοί τριπλασίασαν το ανώτατο όριο των διδάκτρων για τις προπτυχιακές σπουδές το 2012 δεν ανέμεναν ότι σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια θα χρέωναν το μέγιστο ποσό. Όπως συμπλήρωσε, αναμενόταν ότι παράλληλα θα προσφέρονταν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών μικρότερης διάρκειας, κάτι που δεν συνέβη.

Παράλληλα προέβη σε αυτή την εξαγγελία αφού το θέμα των πανεπιστημιακών διδάκτρων επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο από την προεκλογική υπόσχεση των Εργατικών να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του υψηλού χρέους που συσσωρεύεται για τους απόφοιτους στην Αγγλία.

Υπενθυμίζεται ότι 9.330 φοιτητές βρετανικών πανεπιστημίων κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16 προέρχονταν από την Κύπρο, με τη χώρα να βρίσκεται στην ενδέκατη θέση διεθνώς και στην έκτη στην ΕΕ (πίσω από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ελλάδα) ως προς τη μεγαλύτερη εθνική κοινότητα φοιτητών σε βρετανικά πανεπιστήμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.