ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Άμεσο σχηματισμό της κυβέρνησης ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα

Άμεσο σχηματισμό της κυβέρνησης ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα

Από τη μια τα γερμανικά συνδικάτα ζητούν άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης και απο την άλλη ο Σόιμπλε συστήνει ψυχραιμία…

Έκκληση για έναν όσο το δυνατόν ταχύτερο σχηματισμό κυβέρνησης απευθύνει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB). Σε συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής του DGB Ράινερ Χόφμαν τονίζει ότι «η Γερμανία δεν αντέχει τη στασιμότητα. Οφείλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη», όπως αναφέρει η DW.

Αισιόδοξος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εμφανίζεται την ίδια στιγμή ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild συστήνει «ψυχραιμία. Θα βρεθεί ένας δρόμος, διότι η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση».

Στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού Συντηρητικών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων τόνισε: «Ένας τέτοιος συνασπισμός δεν διασφαλίζει προοπτικές στους εργαζομένους, οι οποίοι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με στασιμότητα ή ακόμα και οπισθοδρόμηση». Εξηγώντας ο Ράινερ Χόφμαν πρόσθεσε ότι στο προοίμιο των διαπραγματεύσεων «οι Φιλελεύθεροι ζητούν εξαιρέσεις στο θεσμικά κατοχυρωμένο ωρομίσθιο και αραιότερη καταγραφή των ωρών εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το προεκλογικό σύνθημα της Α. Μέρκελ ότι «ζούμε καλά στη Γερμανία» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είπε ο γερμανός συνδικαλιστής για να προσθέσει ότι «το διαδεδομένο κλίμα ανασφάλειας στη Γερμανία, οδήγησε, παρά την σταθερότητα της οικονομίας και της απασχόλησης, σε άνοδο των ψήφων διαμαρτυρίας και ενίσχυση του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.