ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Βολές των Πρασίνων σε CDU, CSU και Ά. Μέρκελ για την στάση τους στο προσφυγικό

Γερμανία: Βολές των Πρασίνων σε CDU, CSU και Ά. Μέρκελ για την στάση τους στο προσφυγικό

«Στο θέμα της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων επικράτησε το Χριστιανοινωνικό Κόμμα, το οποίο θέλει να παρεμποδίσει σε μόνιμη βάση την επανένωση των οικογενειών απαρνούμενο προαιώνιες χριστιανικές αξίες. Αυτό είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια ένταξής τους στην κοινωνία», είπε το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν σε σημερινή του συνέντευξή του στην «Rheinische Post».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το αδελφό βαυαρικό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CSU) είχαν συνομιλίες προκειμένου να καταλήξουν σε θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες και ιδίως το όριο υποδοχής στην Γερμανία, ώστε να προχωρήσουν με κοινές πλέον θέσεις στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

«Επιπλέον τα σχεδιαζόμενα από τα δύο αυτά κόμματα κέντρα λήψης απόφασης παραμονής ή μη και επαναπροώθησης των προσφύγων δεν είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα απέλασής τους», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος (στην κυβέρνηση Γκέρχαρντ Σρέντερ) και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με τους Πράσινους σε έναν ενδεχόμενο συνασπισμό με τους Χριτιανοδημοκράτες.

Ο κ. Τριτίν, ο οποίος θα συμετάσχει στην διαπραγματευτική ομάδα του κόμματός του για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πρόσθεσε επίσης ότι οι Πράσινοι απορρίπτουν «δικαίως τον διευρυμένο κατάλογο με τις χαρακτηρισμένες ως ασφαλείς χώρες προέλευσης, διότι αντιπαρέρχεται θεμελιώδη κριτήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.