ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Τερέζα Μέι με Ζ.-Κ. Γιούνκερ και Μ. Μπαρνιέ για τις συνομιλίες του Brexit

Συνάντηση Τερέζα Μέι με Ζ.-Κ. Γιούνκερ και Μ. Μπαρνιέ για τις συνομιλίες του Brexit

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αργότερα σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Στη βελγική πρωτεύουσα η Μέι θα δειπνήσει με τους ηγέτες των χωρών- μελών της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit.

Η συνάντηση, με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, γίνεται λίγες ημέρες αφότου αναγνωρίστηκε το «αδιέξοδο» στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τη Μέι θα συνοδεύει ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Χθες Κυριακή, η Τερέζα Μέι τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει την κατάσταση. Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τη Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι και η Μέρκελ συμφώνησαν στη «σημασία της συνεχιζόμενης εποικοδομητικής προόδου» στις συνομιλίες.

Στο δείπνο με τους Ευρωπαίους ηγέτες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας φιλοδοξεί να ξεπεραστεί το τέλμα στις συνομιλίες που εμποδίζει τη μετάβαση στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, για το εμπόριο. Ελπίζει στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο Μισέλ Μπαρνιέ να πάρει εντολή να αρχίσει τις συνομιλίες για το εμπόριο.

Ο ίδιος ο Μπαρνιέ πάντως δήλωσε πως δεν πρόκειται να προτείνει να προχωρήσουν οι συνομιλίες στο επόμενο στάδιο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις του, μετά τον πέμπτο γύρο επαφών στις Βρυξέλλες, τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία σε σχέση με τον λεγόμενο «λογαριασμό» της εξόδου. «Σε αυτό το ζήτημα έχουμε φτάσει σε τέλμα, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό για χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη και για τους φορολογούμενους» είπε.

Ο Γιουνκέρ από την πλευρά του εκτίμησε πως η διαδικασία του Brexit θα διαρκέσει «περισσότερο από ό,τι αρχικά πιστεύαμε», επιρρίπτοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στην αδυναμία του Λονδίνου να διευθετήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.