Η Βρετανική Εκκλησία επιτρέπει στα αγόρια να φορούν τιάρες, φούστες και γόβες στο νηπιαγωγείο! (φωτό)

Η Βρετανική Εκκλησία επιτρέπει στα αγόρια να φορούν τιάρες, φούστες και γόβες στο νηπιαγωγείο! (φωτό)

Αίσθηση έχει προκαλέσει μία νέα απόφαση πήρε η Εκκλησία της Βρετανίας ως προς τους μαθητές του νηπιαγωγείου, συμβουλεύοντας τους δασκάλους να αφήνουν τα αγόρια ηλικίας έως και 5 ετών να φορούν τιάρα στο σχολείο χωρίς να τους ασκούν κάποια κριτική.

Πέραν αυτού, η εκκλησία προτρέπει τους δασκάλους να αφήνουν τα αγόρια να φορούν φούστα μπαλέτου και ψηλοτάκουνα χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται λόγω των προσπαθειών της Εκκλησίας, ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να νιώθουν περισσότερο ελεύθεροι και να μπορούν να εξερευνήσουν άλλες εκδοχές της ταυτότητάς του χωρίς να δέχονται επικρίσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της εκκλησίας, οι δάσκαλοι θα πρέπει ακόμη να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών «επειδή απλά αυτό δεν συμβαδίζει με τα φυλετικά στερεότυπα».

«Οι γονείς του ίδιου φύλου και οι τρανς γονείς θα πρέπει να γίνουν δεχτοί τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο κι από τους υπόλοιπες γονείς, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός πως υπάρχουν παιδιά που επιθυμούν από νεαρή ηλικία να έχουν άλλη ταυτότητα από αυτή με την οποία γεννήθηκαν», ανέφερε ακόμη ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Το bullying κατά ομοφυλόφιλων, τρανς και διεμφυλικών προκαλεί «μεγάλα προβλήματα που οδηγούν σε υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονιών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της Βρετανικής εκκλησίας, όπως σημειώνεται, είναι να αποτρέψουν τους μικρούς μαθητές από το να μειωθεί η ικανότητά τους να πετύχουν επειδή δέχονται επιθέσεις για το πώς αντιλαμβάνονται ή πώς πραγματικά είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή η φυλετική τους ταυτότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.