Ισπανία: Διευρύνονται οι δικαστικές διώξεις εναντίον Καταλανών αυτονομιστών

Ισπανία: Διευρύνονται οι δικαστικές διώξεις εναντίον Καταλανών αυτονομιστών

Νέες διώξεις σε επιπλέον έξι πρόσωπα που ανήκουν στο καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα άσκησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Ένα 24ωρο μετά τη νίκη των αυτονομιστών, οι έξι διώκονται για εξέγερση, στάση και υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την απόφαση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα στο νούμερο δύο της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας, Μάρτα Ροβίρα. Ο αρχηγός του κόμματος, Οριόλ Ζουνκέρας, βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών βρέθηκε ο Άρτουρ Μας, προκάτοχος του Πουτσδεμόν στην ηγεσία της περιφερειακής κυβέρνησης και η ηγέτης του κόμματος Μάρτα Πασκάλ. Επίσης, διώκονται δύο πρώην βουλευτίνες του CUP, η Άνα Γκάμπριελ και η Μιρέια Μπόγια αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών αρχών υπέρ της Ανεξαρτησίας Νεούς Γιοβέρας.
Ερευνώνται για το ρόλο τους

Τα έξι αυτά πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 22 κατηγορουμένων που ερευνώνται για τον ρόλο τους στην πορεία προς την κήρυξη της ανεξαρτησίας από την καταλανική ηγεσία.

Ο δικαστής εξηγεί στην απόφασή του ότι, σύμφωνα με μια έρευνα της ισπανικής Πολιτοφυλακής, όλοι τους συμμετείχαν σε συναντήσεις με στόχο να «σχεδιάσουν και να διαμορφώσουν τη διαδικασία της απόσχισης» της περιοχής από την Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμμετείχαν επίσης σε μια «στρατηγική επιτροπή» που ήλεγχε την πορεία προς την απόσχιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.