Απεργούν οι πιλότοι της Brussels Airlines διεκδικώντας αύξηση μισθού – Ακυρώθηκαν τα 3/4 των πτήσεων

Απεργούν οι πιλότοι της Brussels Airlines διεκδικώντας αύξηση μισθού – Ακυρώθηκαν τα 3/4 των πτήσεων

Η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες απεργίες των πιλότων στη Brussels Airlines ξεκίνησε σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα την ακύρωση του 75% των συνολικών πτήσεων, που ήταν προγραμματισμένες.

Οι πιλότοι θα κάνουν ακόμη μία απεργία την Τετάρτη έπειτα από ανούσιες διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες της βελγικής εταιρείας.

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση της βελγικής εταιρίας.

Η Brussels Airlines εξέφρασε τη λύπη της για την απεργία, η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 60.000 επιβάτες 557 πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες τις δύο αυτές ημέρες.

Ανέφερε ότι 54 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και 60 την Τετάρτη με το ενδεχόμενο προσθήκης και άλλων πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Οι πιλότοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα εργασιακά ωράρια και στην προσωπική ζωή, καλύτερες εργασικές προοπτικές και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Περίπου 80% τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. Ηγέτες συνδικάτων δήλωσαν πως ορισμένες από τις ανησυχίες των πιλότων συνδέονται με την αβεβαιότητα για το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας στο πλαίσιο της Lufthansa.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.