Ισραήλ: O υπουργός Άμυνας ζητά παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών μετά από κυβερνητικές διαρροές

Ισραήλ: O υπουργός Άμυνας ζητά παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών μετά από κυβερνητικές διαρροές

Την παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών για να σταματήσουν οι κυβερνητικές διαρροές, ζήτησε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν​, μετά τη μετάδοση απόρρητων δηλώσεων σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Λίμπερμαν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ζητήσει τη βοήθεια της Σιν Μπετ για να σταματήσουν οι διαρροές από το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, στο οποίο κάποιοι υπουργοί και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού συζητούν ευαίσθητα θέματα.

Οι διαρροές από το συμβούλιο ασφαλείας, ανάμεσά τους και στιχομυθίες που θα έπρεπε να μείνουν απόρρητες, αποτελούν μια συνεχή πηγή νευρικότητας και εικασιών για τους υπεύθυνους.

Όμως ο Λίμπερμαν εκτίμησε ότι ξεπεράστηκε «η κόκκινη γραμμή» όταν η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε χθες το βράδυ δηλώσεις που αποδόθηκαν στον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, τον στρατηγό Γκάντι Άισενκοτ.

Ο Άισενκοτ προειδοποίησε το συμβούλιο ασφαλείας ότι κινδυνεύουν να υπάρξουν εντάσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το βραδινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων που μεταδόθηκε στα κανάλια 12 και 13.

Ο στρατηγός εξήγησε ότι ο κίνδυνος εξηγείται από τις πρόσφατες αμερικανικές αποφάσεις, τις συνεχιζόμενες ενδοπαλαιστινιακές αντιπαραθέσεις και την απουσία κάθε προοπτικής προόδου στην επίλυση της διαμάχης με το Ισραήλ.

Τις εντάσεις ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω η ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου, φέρεται να προειδοποίησε ο στρατηγός.

Η κυβέρνηση Τραμπ έλαβε το 2018 μια σειρά μέτρων που έπληξαν του Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων η αναστολή της χρηματοδότησης της UNRWA και η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Η μεταφορά της πρεσβείας τον Μάιο συνέπεσε με ένα λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 184 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από Παλαιστίνιο ελεύθερο σκοπευτή.

Αντίθετα στη Δυτική Όχθη επικρατεί σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Άισενκοτ πρότεινε στο συμβούλιο ασφαλείας το Ισραήλ να αυξήσει την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης και να βρει λύσεις για να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.