ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άνοιξε τις πύλες του το περίφημο Oktoberfest: «Πλημμύρισαν» μπύρα και λουκάνικα οι δρόμοι του Μονάχου (φώτο-βίντεο)

Άνοιξε τις πύλες του το  περίφημο Oktoberfest: «Πλημμύρισαν» μπύρα και λουκάνικα οι δρόμοι του Μονάχου (φώτο-βίντεο)

Χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ντυμένοι με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, κατέκλυσαν σήμερα το Μόναχο με την ευκαιρία της έναρξης του ετήσιου Oktoberfest, του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας παγκοσμίως.

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της γιορτής ανοίγοντας το πρώτο βαρέλι μπίρας.

Ο κόσμος άρχισε να φθάνει από νωρίς για να διασφαλίσει μια θέση στα πολυπόθητα μεγάλα τραπέζια που στήθηκαν κάτω από τις σκηνές, όπου οι επισκέπτες πίνουν μπίρα, απολαμβάνουν λουκάνικα, πρέτζελ ή χοιρινό κότσι υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Το φεστιβάλ Oktoberfest έχει τις ρίζες του σε μια ιπποδρομία που οργανώθηκε το 1810 στο πλαίσιο των εορτασμών του γάμου του Βαυαρού πρίγκιπα Λουδοβίκου.

Το Oktoberfest προσελκύει περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από το εξωτερικό για να ζήσουν την εμπειρία.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την 22α Σεπτεμβρίου έως την 7η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.