Φυλακισμένοι – πειραματόζωα: Το επικίνδυνο παιχνίδι διαβόητου επιστήμονα

Φυλακισμένοι – πειραματόζωα: Το επικίνδυνο παιχνίδι διαβόητου επιστήμονα

Στις ΗΠΑ, όταν ο Sidney Gottlieb βρισκόταν στην CIA, οι μέρες των φυλακισμένων ήταν ανυπόφορες.

Ο χημικός θέλησε να μάθει με τον χειρότερο τρόπο το τι συνέπειες μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το LSD ποτίζοντας δεκάδες κρατούμενους από τρομερά μεγάλες ποσότητες καθαρά από επιστημονική περιέργεια!

Για να ικανοποιηθεί δε η περιέργεια των επιτελών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σχετικά με το πόσο μπορεί κανείς να παρέμβει στην ανθρώπινη κρίση μετά από παρατεταμένη χρήση LSD στον άνθρωπο οι ποσότητες του ναρκωτικού μπορούσαν να σε σκοτώσουν οποιαδήποτε στιγμή. Το Project MK Ultra είχε να κάνει με τον έλεγχο της συνείδησης και τη μετατροπή του ανθρώπου σε άβουλο ον.

Στις φυλακές μπορούσαν να δοκιμάσουν τα πάντα αφού σπάνια κάποιος νοιαζόταν για τους εγκληματίες που σάπιζαν πίσω από τα κάγκελλα…

Ο Gottlieb χρησιμοποίησε το LSD σε πολλές από τις συνεδρίες του και διαπίστωσε πως σε μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει διαύγεια!

Πίστευε ότι το LSD ήταν χρήσιμο για να βοηθήσει τον εγκέφαλο να παράξει νέες ιδέες, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι πίστευε επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο του νου. Τα πειράματα απέτυχαν και μαζί του “κάηκαν” και δεκάδες εγκέφαλοι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.