Ινδονησία: Νεκροί μέσα σε εκκλησία βρέθηκαν 34 σπουδαστές θεολογικής σχολής

Ινδονησία: Νεκροί μέσα σε εκκλησία βρέθηκαν 34 σπουδαστές θεολογικής σχολής

Βρέθηκαν τα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών μιας σχολής θεολογίας, μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης- επίσης γνωστής με το όνομα Σουλαουέσι- που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον σεισμό της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του ινδονησιακού Ερυθρού Σταυρού.

«Συνολικά τριάντα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από την ομάδα» του ΕΣ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.

Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα» για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, «με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας μια διαδρομή μιάμισης ώρας μεταφέροντας ταυτόχρονα τις σορούς», εξήγησε.

Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης υπέστη τεράστια καταστροφή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 844 νεκρούς. Στην παραθαλάσσια πόλη Παλού ειδικά, τα κύματα σάρωσαν άτυχους κατοίκους, τμήματα κτιρίων, αυτοκίνητα, βλάστηση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τελικός απολογισμός εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς σε ορισμένες περιοχές, τα σωστικά συνεργεία δεν αναμενόταν να φθάσουν παρά μόλις σήμερα. Η περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου είναι μια από τις πιο απόμερες, νοτιοανατολικά της Παλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.