ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μέρκελ και Μακρόν σε νυχτερινή έξοδο: Βγήκαν για μπύρα και τηγανητές πατάτες

Μέρκελ και Μακρόν σε νυχτερινή έξοδο: Βγήκαν για μπύρα και τηγανητές πατάτες

Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου σε… νυχτερινές “περιπέτειες”.

Μετά τον πρώτο γύρο της συνάντησης με την Τερέζα Μέι για το Brexit ο Εμανουέλ Μακρόν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Σαρλ Μισέλ είπαν να κάνουν μια βόλτα στην Grand Place, το πιο τουριστικό σημείο των Βρυξελλών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ βγαίνει… βόλτα στις Βρυξέλλες για να τσιμπήσει κάτι. Την είχαν «συλλάβει» και τον Φεβρουάριο του ’16 σε καντίνα της πόλης και πάλι να τρώει πατάτες. Αλλά τότε ήταν μόνη…

Συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο Γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη Σύνοδο Κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ήταν έμπνευση της στιγμής. Πολύ χαλαρά», είπε ο συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν.

Όσοι βρίσκονταν στην εμβληματική πλατεία των Βρυξελλών έμειναν… άφωνοι βλέποντας τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας να κάνουν τη βόλτα τους και να μπαίνουν σε ένα από τα μπαρ της Grand Place, να πίνουν μπύρες και να τρώνε πατάτες. Τα ποτά κέρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ για να γιορτάσει, όπως είπε, την επανεκλογή του, την Κυριακή.

Κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις ηγέτες να πίνουν μπύρα, έγραψε στο Twitter πως μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με την Μέρκελ. Την ρώτησαν για το Brexit. Και η απάντηση ήταν… αποστομωτική: «Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», απάντησε εκείνη. «Ας μην την χαλάσουμε».

Μέρκελ και Μακρόν έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν πολύ ωραία», είπε ο Μπετέλ φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής για τις εργασίες της δεύτερης ημέρας, προσθέτοντας πως «είμαστε και άνθρωποι» και πως τους δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν απολαμβάνοντας τον περίφημο βελγικό γευστικό συνδυασμό bieres et frites (μπύρα και τηγανιτές πατάτες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.