ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αναβλήθηκε ξανά η εξέταση της έφεσης του Mr Bitcoin για την έκδοσή του στη Γαλλία

Αναβλήθηκε ξανά η εξέταση της έφεσης του Mr Bitcoin για την έκδοσή του στη Γαλλία

Αναβλήθηκε ξανά η εξέταση της έφεσης του «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ, για την έκδοσή του στη Γαλλία. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες της δικηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για παραβίαση των δικαιωμάτων του επειδή είναι Ρώσος.

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου ανέβαλε ο Άρειος Πάγος την εξέταση της έφεσης κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, όπου κατηγορείται για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και εκβίαση.

Νωρίτερα, η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ από τον Άρειο Πάγο, όσον αφορά κυρίως στην εθνικότητα του.

«Παραβιάζετε τα δικαιώματα του κρατουμένου μόνο επειδή είναι Ρώσος. Δεν θα το κάνατε αυτό εάν η υπόθεση αφορούσε σε Έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η υπεράσπιση ζήτησε τον αποκλεισμό του προέδρου του δικαστηρίου και του εισαγγελέα, κατηγορώντας τους για προκατάληψη. Διαφορετική σύνθεση του δικαστηρίου ξεκίνησε την ακρόαση για το αίτημα, αλλά ανέστειλε τη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της έφεσης είχε προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου, μετά από προηγούμενη αναβολή, λόγω ασθένειας ενός εισαγγελέα που συμμετείχε στη δίκη.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, κατ’όπιν διεθνούς εντάλματος των ΗΠΑ, με την κατηγορία του ξεπλύματος 4 δισ. δολ. μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.