Έντονο διάλογο για την υπόθεση Κασόγκι είχαν ο Μακρόν και ο Μπιν Σαλμάν- «Ποτέ δεν με ακούς» λέει ο Ε.Μακρόν (βίντεο)

Έντονο διάλογο για την υπόθεση Κασόγκι είχαν ο Μακρόν και ο Μπιν Σαλμάν- «Ποτέ δεν με ακούς» λέει ο Ε.Μακρόν (βίντεο)

Έναν έντονο διάλογο σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι αλλά και τον πόλεμο στην Υεμένη είχαν σε ένα τετ α τετ που «έπιασαν» οι κάμερες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος θεωρείται πως έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Στο διάλογο που έγινε στο περιθώριο των εργασιών της G20 στην Αργεντινή ο Μακρόν, όπως διευκρίνισαν από το προεδρικό μέγαρο, μίλησε στον Μπιν Σαλμάν για τα δύο αυτά θέματα.

Σύμφωνα με τον Guardian ο Μακρόν ακούγεται να απαντά στις διαβεβαιώσεις που επιχειρεί να του δώσει ο Μπιν Σαλμάν «ανησυχώ. Ανησυχώ… σου είπα».

«Ναι μου είπες, σε ευχαριστώ» απαντά ο Σαουδάρας πρίγκιπας με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει «δεν με ακούς ποτέ».

«Όχι, φυσικά και σε ακούω» απάντησε ο Μπιν Σαλμάν με ένα χαμόγελο καθώς φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί την παρουσία της κάμερας.

«Γιατί σου είπα. Ήταν πιο σημαντικό από σένα» συνεχίζει ο Μακρόν με ένα «σφιχτό» χαμόγελο πριν να στρέψει το πρόσωπό του από την κάμερα για να συνεχίσει τη συζήτηση με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τελευταίες δύο κουβέντες που κατέγραψε η κάμερα είναι η απάντηση «οκ, μπορώ να το χειριστώ» του Μπιν Σαλμάν σε κάτι που του είπε ο Μακρόν, ο οποίος στη συνέχεια ακούγεται να λέει «εγώ κρατάω τον λόγο μου».

Το κλίμα που επικρατεί στο διάλογο Μακρόν-Μπιν Σαλμάν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ενθουσιώδες high five που είχε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.