ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κόλαση σε ρυθμούς ντίσκο – Μετέτρεψαν εκκλησίες σε μπαρ – Με σταυρωμένα τα χέρια ο Πάπας! (φώτο)

Κόλαση σε ρυθμούς ντίσκο – Μετέτρεψαν εκκλησίες σε μπαρ – Με σταυρωμένα τα χέρια ο Πάπας! (φώτο)

«Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός» είναι τρία από τα κοκτέιλ που σερβίρονται σε εκκλησίες στην Ιταλία.

Οι ναοί του Θεού, που είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή δεν ερχόταν το ποίμνιο να λειτουργηθεί,τώρα, έγιναν «ιερό προσκύνημα» της νεολαίας που δεν φοβάται να καεί στο «πυρ το εξώτερον»…

Το κλαμπ Gattopardo που στεγάζεται σε εκκλησία στο κέντρο του Μιλάνου και είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ότι ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα χωρίς να διακατέχεται από «φόβο Θεού».

Ο Κάρλο Καπόνι από το τμήμα πολιτιστικής κληρονομιάς της διακονίας Μιλάνου ερωτώμενος για το νέο φαινόμενο – διασκέδασης κάτω από τη σκέπη του Θεού, δήλωσε πικραμένος » είναι δυσάρεστο να βλέπεις ποτά εκεί όπου παλιότερα ήταν η Αγία Τράπεζα».

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των χριστιανών μειώνεται και πολλές εκκλησίες μένουν άδειες. Τώρα, το Βατικανό καλείται να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα: Τι γίνεται με μια εκκλησία χωρίς ενορία και πιστούς;

Ήδη διοργανώθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού του Βατικανού διήμερο συνέδριο στο οποίο αναζητήθηκε απάντηση στο ερώτημα «Δεν μένει πια εδώ ο Θεός;»

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις, έτσι ώστε το Βατικανό να λάβει στη συνέχεια αποφάσεις. Στο μεταξύ, ο από άμβωνος dj θα συνεχίσει να βάζει το «like a virgin» και το πλήθος θα βρίσκει εκεί … καταφύγιο στο αλκοόλ.

Στην ιταλική μεγαλούπολη είναι η παμπ «La Chiesetta» («Το εκκλησάκι») που στεγάζεται σε εκκλησάκι του 18ου αιώνα. Ο μπάρμαν Νταβίντ λέει στο dw.com: «Υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν για βλασφημία, αλλά στο TripAdvisor το μπαρ είναι πολύ δημοφιλές». Κάτω από τις νωπογραφίες οι πελάτες πίνουν κοκτέιλ με ονόματα όπως «Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός».

Σε αρκετές περιπτώσεις, εκεί όπου παλιά οι πιστοί άναβαν ένα κερί σήμερα κρέμονται στους τοίχους πίνακες ζωγραφικής Με θέματα όπως αυτό στην εικόνα(γυμνή γυναίκα με κάλυμμα καλόγριας στο κεφάλι πίνει ποτό με το καλαμάκι, κρύβοντας όλο σεμνοτυφία το στήθος της)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.