Παράξενες λέξεις που δεν μεταφράζονται στα ελληνικά

Παράξενες λέξεις που δεν μεταφράζονται στα ελληνικά

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για λέξεις που υπάρχουν μόνο στα ελληνικά και που το νόημα τους είναι κατανοητό μόνο στα ελληνικά.

Ωστόσο υπάρχουν και πολλές λέξεις του κόσμου οι οποίες όμως δεν είναι δυνατό να μεταφραστούν στα ελληνικά.

Κάποιες μάλιστα είναι ιδιαίτερα παράξενες!

Δείτε ορισμένες από αυτές:

Jayus – Ινδονησιακά

Ο καθένας έχει αυτόν τον φίλο που λέει αστεία τα οποία όμως δεν είναι καλά και όλοι γελάνε από ευγένεια! Στην ινδονησιακή γλώσσα, αυτοί λέγονται «jayus».

Prozvonit – Τσέχικα

Το να καλείτε κάποιον στο τηλέφωνο, να χτυπά μια φορά και να το κλείνετε, λέγεται «prozvonit».

Aware – Ιαπωνικά

Φανταστείτε πως ζείτε μια τέλεια στιγμή, γνωρίζοντας όμως πως δεν γίνεται να κρατήσει. Αυτό προκαλεί μια γλυκόπικρη αίσθηση – πικρή γιατί σύντομα θα φύγει, γλυκιά γιατί συμβαίνει.

Utepils – Νορβηγικά

Κάθεστε έξω, ο ήλιος λάμπει, έχετε μια μπύρα στο χέρι σας. Για πολλούς, αυτό είναι ευτυχία! Οι Νορβηγοί μάλιστα έχουν μια λέξη για αυτό, το λένε «utepils»!

Extrawunsch – Γερμανικά

Όλοι μας ξέρουμε ένα άτομο που μπερδεύει τις καταστάσεις, ζητώντας περισσότερα από ό, τι πρέπει και κάνει τα πάντα πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι είναι! Εάν είστε Γερμανός, λέτε αυτό το άτομο «extrawunsch»!

Toska – Ρωσικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Toska» είναι μια ρωσική λέξη που σημαίνει, σύμφωνα με τον Vladimir Nabokov, «μια αίσθηση μεγάλης πνευματικής αγωνίας», χωρίς κανένα προφανή λόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.