Αντίποινα Ρωσίας κατά Σλοβακίας – Η Μόσχα απέλασε Σλοβάκο διπλωμάτη

Αντίποινα Ρωσίας κατά Σλοβακίας – Η Μόσχα απέλασε Σλοβάκο διπλωμάτη

Η Ρωσία, ως απάντηση στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από την Σλοβακία, αποφάσισε να απελάσει τον στρατιωτικό ακόλουθο της Σλοβακικής πρεσβείας στην Μόσχα, στον οποίο έδωσε διορία δύο ημερών για να εγκαταλείψει την χώρα.

Την απέλαση του Σλοβάκου διπλωμάτη ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία εξέφρασε τη λύπη της “για τη μη φιλική απόφαση της σλοβακικής πλευράς, η οποία αντιτίθεται στις παραδόσεις των διμερών μας σχέσεων”.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απόφαση για την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου κοινοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου με την υπόδειξη να εγκαταλείψει την χώρα εντός δύο ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη είχε ανακοινώσει στις 5 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι. Ο Πελεγκρίνι είχε δηλώσει ότι προέβη στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη, καθώς, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, απεδείχθη ότι ο Ρώσος διπλωμάτης επιδίδονταν σε κατασκοπευτική δραστηριότητα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.