Βούλγαρος πρώην υπουργός Ενέργειας: «Ηλίθια η πολιτική που ακολουθήσαμε για την δήθεν ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία»

Βούλγαρος πρώην υπουργός Ενέργειας: «Ηλίθια η πολιτική που ακολουθήσαμε για την δήθεν ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία»

«Υπό την πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης, σταμάτησαν τρία μεγάλα ρωσικά έργα στη Βουλγαρία», αυτό είπε ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Ρούμεν Οβτσάροφ σε συνέντευξη του στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Σχολίασε τον στόχο της πρώτης κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ και την υποστήριξη που είχε για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας με την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

«Αυτός ο στόχος ήταν τελείως φανταστικός και μάλλον ηλίθιος, γιατί η Βουλγαρία δεν ήταν ποτέ από τις χώρες της ΕΕ που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, είμαστε μεταξύ των ανεξάρτητων ενεργειακά κρατών στην Ευρώπη, λόγω της πυρηνικής ενέργειας», εξήγησε.

Η μόνη άμεση εξάρτηση από τη Ρωσία ήταν το φυσικό αέριο και από εκεί άρχισαν να στέλνονται τα μηνύματα για ‘ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση’, είπε ο Οβτσάροφ.

Ο ίδιος θα τονίσει «μιλάμε για μια αλληλεξάρτηση της τάξης του 30% με την μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ο πρώην υπουργός ενέργειας επεσήμανε ότι έχουν πληρωθεί 50 εκατ. ευρώ για αγωγούς προς τη Ρουμανία, οι οποίοι δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Ο Οβτσάροφ δήλωσε: «Λιθοβολούμε τη Ρωσία και ακολουθούμε τα συμφέροντα ξένης εξωτερικής πολιτικής»

Όσον αφορά τα οφέλη για τη Βουλγαρία και τις παγίδες που κρύβονται από την ‘τουρκική ροή’ τόνισε ότι «είναι μια σωστή επιλογή αλλά δεν υπάρχουν τα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που λένε πως θα διέρχονται από τη Βουλγαρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος πιστεύει ότι τα συμφέροντα της Βουλγαρίας είναι εκείνα που πρώτα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από οποιαδήποτε κυβέρνηση, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.