ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έπαιζε κιθάρα ενώ τον… χειρουργούσαν στον εγκέφαλο! (φωτο)

Έπαιζε κιθάρα ενώ τον… χειρουργούσαν στον εγκέφαλο! (φωτο)

Διάσημος Νοτιοαφρικανός μουσικός της τζαζ έπαιζε κιθάρα ενώ υποβαλλόταν σε εγχείρηση εγκεφάλου!

Πρόκειται για τον Μούσα Μαντσίνι ο οποίος υπεβλήθη σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας διατηρούσε πλήρως τις αισθήσεις του. Η επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα από ομάδα ειδικών νευροχειρουργών με επικεφαλής τον δρα Μπέιζιλ Ένικερ και τον δρα Ρόεν Χαριχαντπαρσάντ στο νοσοκομείο Chief Albert Luthuli στην παραθαλάσσια πόλη Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Ο Μαντσίνι, είναι βραβευμένος μουσικός και παίζει πολλά όργανα αλλά είναι και λέκτορας, είπε ότι «η απόφαση για την κρανιοτομία ενώ ήμουν ξύπνιος αντί να υποβληθώ σε ολική αναισθησία ελήφθη λόγω της ανησυχίας του δρος Ένικερ, που ήθελε να διατηρήσει και να αποκαταστήσεις τις κινήσεις των δακτύλων μου, λαμβάνοντας υπόψη την καριέρα μου ως μουσικού».

Ο μουσικός είχε όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος σχετιζόταν με μια νευρολογική πάθηση από την οποία πάσχει εδώ και 12 χρόνια.

Ο δρ Ένικερ είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σημαντικό να διατηρεί τις αισθήσεις του ο ασθενείς αφού «κατ’ αυτον τον τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε τμήματα του εγκεφάλου πριν την αφαίρεση του όγκου. Κι αυτό επιτρέπει αυξημένη αφαίρεση του όγκου, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά στον εγκέφαλο».

Οι γιατροί ήθελαν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους παράλυσης ή απώλειας της λειτουργίας στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου που ελέγχει τις εκούσιες κινήσεις. Ο μουσικός αναρρώνει καλά και όπως είπε θα επιστρέψει στη σκηνή όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.