Σαουδική Αραβία: Ανασχηματισμός μετά τη δολοφονία Κασόγκι – Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Σαουδική Αραβία: Ανασχηματισμός μετά τη δολοφονία Κασόγκι – Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε μετά την έντονη διεθνή πίεση που αντιμετώπισε η σαουδαραβική κυβέρνηση σχετικά με τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντως ο πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραμένει στη θέση του, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Αζίζ μπιν Νάγεφ μπιν Αμπντέλ Αζίζ. Στη θέση τους παραμένουν επίσης πολυάριθμοι άλλοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Ενέργειας Χαλέντ αλ-Φάλεχ και Οικονομικών Μοχάμεντ αλ-Τζαντάαν.

Ο Ιμπραήλ αλ-Άσαφ αντικατέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, ο οποίος διορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο βασιλιάς διόρισε τον πρίγκιπα Αμπντάλα μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντέλ Αζίζ αντικαταστάτη του πρίγκιπα Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα στη θέση του αρχηγού της Εθνοφρουράς ενώ διέταξε τον ανασχηματισμό του σαουδαραβικού Συμβουλίου επί θεμάτων Πολιτικής και Ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατηγός Καλίντ μπιν Κιράρ αλ-Χάρμπι διορίσθηκε γενικός αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας ενώ ο Μουσάιντ αλ-Αϊμπάν διορίσθηκε σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.