Τί σπρώχνει τις φοιτήτριες στην οδό του αγοραίου έρωτα; – Έξαρση της πορνείας στα πανεπιστήμια

Τί σπρώχνει τις φοιτήτριες στην οδό του αγοραίου έρωτα; – Έξαρση της πορνείας στα πανεπιστήμια

Τα βρετανικά πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσουν να αδιαφορούν απέναντι στην «έξαρση» του αγοραίου έρωτα στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Independent.

Όπως επισημαίνει το άρθρο, ολοένα και περισσότερες φοιτήτριες (αλλά και φοιτητές) που σπουδάζουν στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Βρετανίας στρέφονται στην πορνεία για να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα των σπουδών τους.

Ωστόσο, παρά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κοριτσιών και αγοριών που πουλάνε το κορμί τους, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του, και είτε αδιαφορούν για αυτό είτε καταφεύγουν σε άδικες κυρώσεις, επισημαίνει στο άρθρο.

Φοιτητές και ειδικοί κατηγορούν τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας ότι «θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο» όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Η αύξηση των εξόδων διαβίωσης και των διδάκτρων, σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε online εφαρμογές που «καταργούν» τα παραδοσιακά εμπόδια (κοινωνικά και άλλα) για την ενασχόληση με το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, θεωρούνται δύο από τους σημαντικότερους λόγους για την εξαρση του αγοραίου έρωτα στα πανεπιστήμια, όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον Independent, πολλά πανεπιστήμια όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά «μπλοκάρουν» και ομάδες στα social media που προσπαθούν να βοηθήσουν τα κορίτσια αυτά ψυχολογικά, επειδή «φέρνουν στο φως καταστάσεις που θέλουν να παραμείνουν κρυμμένες».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του οργανισμού English Collective of Prostitutes, μιας ομάδας που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της πορνείας, ο αριθμός των νέων γυναικών που επικοινωνεί καθημερινά με την οργάνωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. «Οι περισσότερες από τις κοπέλες στρέφονται στην πορνεία για να καλύψουν απλές καθημερινές ανάγκες, όπως το φαί και οι λογαριασμοί. Πολλές είναι επίσης οι νεαρές που δεν έχουν αρκετά χρήματα για τα δίδακτρά τους», εξηγεί η Laura Watson.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας 18χρονης κοπέλας, η οποία αποκάλυψε στην εφημερίδα υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι έγινε πόρνη στα 18 της, επειδή το φοιτητικό της δάνειο δεν επαρκούσε για να καλύψει το νοίκι της.

Η νεαρή, που σήμερα είναι 22 χρονών, εξακολουθεί να πουλάει το κορμί της μέσω του διαδικτύου, αφού – όπως αναφέρει – δεν έχει άλλη επιλογή. Η ίδια σχεδιάζει να κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με αυτό το επάγγελμα για πολλά χρόνια ακόμη.

«Λατρεύω τη μόρφωση και πάντα ήθελα να σπουδάσω. Κατά τη γνώμη μου, μόνο εξασφαλίζοντας αρκετά πτυχία θα μπορέσω να ξεφύγω από την πορνεία. Είναι ο μόνος τρόπος να πετύχει στη ζωή της κάποια που δεν γεννήθηκε με πολλά χρήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 22χρονη φοιτήτρια θεωρεί πως η επαγγελματική επιλογή της είναι αποκλειστικά δικό της θέμα και μιλά ανοιχτά για τη ζωή της. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τη διοίκηση του πανεπιστημίου όπου φοιτεί, που την έχει απειλήσει ουκ ολίγες φορές με αποβολή. Επίσης στο παρελθόν της είχε γίνει έξωση και από την εστία λόγω του έκλυτου βίου της που δυσφήμιζε τη σχολή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.