Ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, από τους πρώτους που επέκριναν σφόδρα την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, με νέα ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή χαρακτήρισε τη φημολογούμενη συμμαχία των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας «μεγάλη καταστροφή».

«Εάν είναι ακριβείς οι αναφορές ότι οι Κούρδοι συμμαχούν με τον Άσαντ, πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή στη δημιουργία της. Εφιάλτης για την Τουρκία και τελικά για το Ισραήλ. Μεγάλοι νικητές είναι Ρωσία, Ιράν/Άσάντ και το ISIS» έγραψε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, που ενώ σε όλα τα θέματα είναι μεγάλος υπέρμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, σε αυτή την απόφαση για τη Συρία έχει βγει απέναντι και σφυροκοπά τον Λευκό Οίκο.

«Εύχομαι ο πρόεδρος Τραμπ να μην κάνει στη Συρία ό,τι έκανε ο Ομπάμα στο Ιράκ, το οποίο οδήγησε στην άνοδο του ISIS. Επίσης, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους συμμάχους μας που πολέμησαν τόσο σκληρά στο πλευρό μας στη Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας είναι ένας από τους Αμερικανούς πολιτικούς που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν τη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τις SDF, συνομίλησε με τοπικούς ηγέτες και με την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη χώρα.