ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βενεζουέλα: Ορκίστηκε εν μέσω αντιδράσεων ο Ν. Μαδούρο – Καταγγελίες για «παράνομη ορκωμοσία» (φωτο)

Βενεζουέλα: Ορκίστηκε εν μέσω αντιδράσεων ο Ν. Μαδούρο – Καταγγελίες για «παράνομη ορκωμοσία» (φωτο)

Για δεύτερη εξαετή θητεία ορκίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, που παρέλαβε την προεδρική κορδέλα από τα χέρια του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Ορκίζομαι, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας (…) ορκίζομαι στη ζωή μου», είπε κατά την ορκωμοσία του, ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι τον στηρίζει ο λαός της Βενεζουέλας.

Όμως, παρά τις τιμές της τελετής, απόντες ήταν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλών χωρών, που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της εκλογής του, κι ενώ τη χώρα μαστίζει η φτώχεια.

Συγκεκριμένα, στην τελετή ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών.

Για «παράνομη ορκωμοσία» έκανε λόγο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, που ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν την αναγνωρίζουν, ενώ θα εντείνουν τις πιέσεις στο «διεφθαρμένο καθεστώς» του, που αποκάλεσε «δικτατορία». Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Μπόλτον επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να στηρίζει τη δημοκρατική Εθνοσυνέλευση και ζητά «ελευθερία και δημοκρατία στη Βενεζουέλα».

Ο 56χρονος Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη στις 20 Μαΐου, σε μια εκλογική διαδικασία από την οποία απείχε η αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργότερα σήμερα, στην Ουάσινγκτον, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.