Ισραήλ: Καταγγελίες για διορισμούς δικαστικών έναντι σεξουαλικών περιπτύξεων

Ισραήλ: Καταγγελίες για διορισμούς δικαστικών έναντι σεξουαλικών περιπτύξεων

Στη σύλληψη ενός γνωστού δικηγόρου προχώρησαν οι αρχές της χώρας με την κατηγορία ότι υποσχόταν διορισμούς σε δικαστικούς με… σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Ισραήλ, μετά τις καταγγελίες ότι υπήρχαν διορισμοί δικαστικών έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός γνωστού δικηγόρου, την Τετάρτη, και κάλεσε άλλους δύο ύποπτους, με την κατηγορία ότι υπόσχονται διορισμούς σε δικαστικούς έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί και άλλοι δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα δικαστής από το κέντρο της χώρας.

Κάποια μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Διορισμών, έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δικαιοσύνης Ayelet Shaked και του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Esther Hayut.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είναι «πεπεισμένοι ότι το σύστημα επιβολής του νόμου θα ολοκληρώσει την έρευνα και θα φτάσει στην αλήθεια», ενώ απέρριψαν τους ισχυρισμούς για τυχόν διαφθορά στο σύστημα διορισμών των δικαστικών.

Ο κρατικός εισαγγελέας Shai Nitzan και ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit είναι επίσης ενήμεροι και συνδέονται με την έρευνα, την οποία η αστυνομία ανέφερε ότι άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες.

Ο κορυφαίος δικηγόρος που συνελήφθη κατηγορείται ότι παρενέβη στη διαδικασία διορισμού δικαστών με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Η έρευνα διεξάγεται από το γραφείο του κεντρικού εισαγγελέα, με επίβλεψη του εισαγγελέα του Κράτους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι ανακριτές έσπευσαν στο σπίτι του βασικού ύποπτου και αργότερα τον συνέλαβαν, ενώ άλλοι ύποπτοι που σχετίζονται με την υπόθεση ανακρίθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αστυνομία σήμερα επέτρεψε τη μερική δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την υπόθεση που απασχολεί το δικαστικό σύστημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Dorit Beinisch στο ραδιόφωνο και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβη εδώ όσον αφορά τη διαδικασία διορισμού δικαστών στα δικαστήρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.