ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αίγυπτος: Τάφοι της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν σε όαση (φωτο)

Αίγυπτος: Τάφοι της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν σε όαση (φωτο)

Δύο αρχαίους τάφους, που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη δυτική έρημο της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αναφέρει ότι οι ανασκαφές έλαβαν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο Beir Al-Shaghala στην όαση της Dakhla.

Ο Mostafa Waziri, Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι οι τάφοι χτίστηκαν με διαφορετικό αρχιτεκτονικό στυλ από το σύνηθες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ανθρώπινα υπολείμματα και θραύσματα κεραμικών αγγείων μέσα στους τάφους.

Εντυπωσιακές είναι και οι τοιχογραφίες των τάφων που, ίσως, αποκαλύπτουν τους ενοίκους τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος έχει προωθήσει νέα αρχαιολογικά ευρήματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και διπλωμάτες, με την ελπίδα να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στη χώρα. Ο ζωτικός τουριστικός τομέας έχει υποφέρει από τα χρόνια πολιτικής αναταραχής, μετά την εξέγερση του 2011, και προσπαθεί να ανακάμψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.