ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπαγκλαντές: Ο άνθρωπος-δέντρο και πάλι στο χειρουργείο – Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο

Μπαγκλαντές: Ο άνθρωπος-δέντρο και πάλι στο χειρουργείο – Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο

Στο νοσοκομείο ετοιμάζεται να μπει και πάλι ο 28 χρονος από το Μπαγκλαντές, Abul Bajandar, ή αλλιώς ο «άνθρωπος -δέντρο» όπως τον αποκαλούν εξαιτίας της σπάνιας γενετικής διαταραχής από την οποία πάσχει.

Πρόκειται για μυρμηκιόμορφη επιδερμοδυσπλασία με κύριο χαρακτηριστικό την εκτεταμένη κατανομή θηλωμάτων στο σώμα. Χαρακτηρίζεται από δενδροειδείς εκφύσεις που καλύπτουν τα άκρα του πάσχοντα με αποτέλεσμα τα χέρια και τα πόδια του να μοιάζουν με ρίζες δέντρων.

Ο Abul είχε γίνει γνωστός πριν από τρία χρόνια όταν υπεβλήθη σε συνολικά 25 πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεων προκειμένου να απομακρύνει αυτές τις εκφύσεις από το σώμα του. Τώρα όμως θα πρέπει να υποβληθεί και σε νέες αφού τον περασμένο Μάιο δεν εμφανίστηκε για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

«Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Κάναμε πρόοδο αλλά έφυγε για να πάει σπίτι του. Του ζήτησα πολλές φορές να επιστρέψει, αλλά δεν το έκανε», λέει ιατρός Samant Lal Sen και υπεύθυνη της μονάδας εγκαυμάτων και πλαστικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. «Επέστρεψε στο νοσοκομείο την Κυριακή με τη μητέρα του, έπρεπε να είχε έρθει εδώ και έξι μήνες. Ήρθε πολύ αργά».

Σύμφωνα με το CNN, η κατάστασή του έχει τώρα επιδεινωθεί καθώς έχουν προκληθεί περαιτέρω βλάβες στα χέρια του ενώ τα κονδυλώματα έχουν επίσης εξαπλωθεί στα πόδια του και σε άλλα μέρη του σώματός του.

Οι γιατροί του επεξεργάζονται μια νέα προσέγγιση για τη μελλοντική του θεραπεία και εκτιμάται πως θα χρειαστεί άλλες έξι επεμβάσεις.

Ο Abul Bajandar εκδήλωσε τα συμπτώματα αυτής της σπάνιας γενετικής διαταραχής όταν ήταν 10 ετών ενώ σταδιακά δεν μπορούσε πια να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, του ήταν δύσκολα να εξασφαλίσει τα προς το ζην ενώ λίγο πριν υποβληθεί στις πρώτες επεμβάσεις δεν μπορούσε καν να φάει και να πιει χωρίς βοήθεια.

«Θέλω να ζήσω όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να πάρω μια κανονική αγκαλιά το παιδί μου» είχε δηλώσει το 2016 στο CNN.

Προσοχή, το βίντεο που ακολουθεί έχει σκληρές εικόνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sHN3xs_q7tE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.