H αστυνομία του Βερολίνου κάνει και προξενιά – Ψάχνει γυναίκα που γοήτευσε ένστολο

H αστυνομία του Βερολίνου κάνει και προξενιά – Ψάχνει γυναίκα που γοήτευσε ένστολο

Πώς μπορεί να βρει ένας άνδρας μια άγνωστη που τη γοήτευσε στον δρόμο; Αν είναι αστυνομικός στο Βερολίνο, μπορεί να τον βοηθήσει το Σώμα.

Κι όμως, η αστυνομία του Βερολίνου έκανε μία ανάρτηση στο Instagram που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ανατριχιαστική, καθώς τους θύμισε πρακτικές που χρησιμοποιούν οι επίμονοι θαυμαστές. Με αυτή, αναζητούσε μια γυναίκα που ζήτησε οδηγίες από αστυνομικούς και… γοήτευσε έναν από αυτούς, που τη σκέφτεται συνέχεια από τότε!

«Παρακαλώ επικοινώνησε. Ησουν στο U-Bhf Halleschen Tor (σ.σ. σταθμός του μετρό) χθες στις 16:40 και ζήτησες από συναδέλφους μας για οδηγίες. Το χαμόγελό σου τον γοήτευσε. Αν ήσουν εσύ, παρακαλώ στείλε μήνυμα. Ο συνάδελφός μας δεν μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό του. Φορούσε στολή. Του χάρισες ένα χαμόγελο ως “αντίο”. Τώρα σε ψάχνει, εμείς βοηθάμε», ανέφερε το story στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας του Βερολίνου στο Instagram.

Παρότι στόχος ήταν να γίνει μια… ρομαντική κίνηση, πολλοί δεν το είδαν έτσι. «Ζήτησε οδηγίες και ήταν ευγενική. Αφήστε ήσυχη την καημένη γυναίκα», έγραψε κάποιος. Επίσης, πολλές γυναίκες απάντησαν αναφέροντας τις δικές τους αμήχανες εμπειρίες με την αστυνομία.

Η Ανια Μέλζερ, δημοσιογράφος στη Βιέννη, έγραψε ότι κάποτε προσπάθησε να καταγγείλει έναν επίμονο θαυμαστή της στην αστυνομία. Ο ένστολος της απάντησε ότι θα έπρεπε να έχει φίλο έναν αστυνομικό για να κρατήσει μακριά τέτοια άτομα και της έκλεισε το μάτι. Αλλη γυναίκα ανέφερε ότι κάποτε έχασε την ταυτότητά της στην Ιταλία και αρκετοί αστυνομικοί της είπαν: «Αν δεν έχεις ταυτότητα θα πρέπει να μείνεις μαζί μου για πάντα». Ακόμη χειρότερα, μια γυναίκα στο Μόναχο έγραψε ότι κάποτε ένας αστυνομικός της έδωσε κλήση απλά και μόνο για να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της ώστε να την καλεί πολλές φορές καθημερινά, για εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου υπεραμύνθηκε της κίνησης που έγινε στο Instagram λέγοντας απλά ότι ήθελαν να βοηθήσουν. «Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, με αισθήματα και μια ευκαιρία για έναν μεγάλο έρωτα. Η ανάρτηση δεν είχε φωτογραφίες και ονόματα. Η γυναίκα είναι ελεύθερη να αποφασίσει αν θέλει να απαντήσει. Δεν υπάρχει πίεση, απλά μια προσφορά και κάτι πολύ όμορφο: η ευκαιρία για τον έρωτα. Για αυτό υπάρχουν τα social media», δήλωσε στο BBC. Πάντως, μέχρι τώρα, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.