Μακρόν: «Χαιρετίζω το θάρρος των πολιτών της Βενεζουέλας»

Μακρόν: «Χαιρετίζω το θάρρος των πολιτών της Βενεζουέλας»

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα το «θάρρος» των πολιτών της Βενεζουέλας, οι οποίοι, όπως είπε, «διαδηλώνουν για την ελευθερία τους». Παράλληλα, τόνισε πως είναι επιθυμία της Ευρώπης η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

«Μετά την παράνομη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο τον Μάιο του 2018, η Ευρώπη υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας∙ χαιρετίζω το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους» έγραψε ο Μακρόν σε ένα τουίτ στα γαλλικά και τα ισπανικά. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υπολογίζει σήμερα στην υποστήριξη του στρατού προκειμένου να αντικρούσει τη διεθνή υποστήριξη στον πρόεδρο της Βουλής Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός «πρόεδρος».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέπ Μπορέλ δήλωσε πως οι «εκλογές» είναι «η μοναδική» «δυνατή» λύση για την έξοδο από την κρίση στη Βενεζουέλα μετά τη χθεσινή αυτοανακήρυξη του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου.
«Πρέπει να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης και κάτι τέτοιο απαιτεί χωρίς καμία αμφιβολία μια διαδικασία παρέμβασης προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδική δυνατή διέξοδος που είναι οι εκλογές», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.