Κούβα: Ψέγει τις ΗΠΑ για προσπάθεια επέμβασης στη Βενεζουέλα

Κούβα: Ψέγει τις ΗΠΑ για προσπάθεια επέμβασης στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση της Κούβας κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για σχεδιασμό επέμβασης στη Βενεζουέλα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η αμερικανική ηγεσία, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης, προωθεί μυστικά δυνάμεις κοντά στη νοτιοαμερικανική χώρα.

Σε «Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης» αναφέρεται πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Βενεζουέλα ισοδυναμούν με απόπειρα πραξικοπήματος που έχει μέχρι στιγμής αποτύχει.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να πιέσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία στον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό επικαλέστηκε πριν από τρεις εβδομάδες μία συνταγματική πρόβλεψη για να αναλάβει την προεδρία, υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του Μαδούρο πέρσι έγινε με νοθεία.

Τα γεγονότα αυτά, αναφέρεται στη δήλωση, οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν δραστικές κυρώσεις, που προκαλούν ζημιά «1.000 φορές μεγαλύτερη» από τη βοήθεια που προσπαθούν να υποχρεώσουν τη χώρα να δεχτεί.

«Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος πέταξε στο Αεροδρόμιο Ραφαέλ Μιράντα του Πουέρτο Ρίκο, στην Αεροπορική Βάση Σαν Ισίντρο, στη Δομινικανή Δημοκρατία και σε άλλα στρατηγικής σημασίας νησιά της Καραϊβικής, πιθανόν χωρίς να το γνωρίζουν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών» αναφέρεται στη δήλωση.

«Οι πτήσεις αυτές προέρχονταν από αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες επιχειρούν μονάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων και του Σώματος των Πεζοναυτών, που χρησιμοποιούνται για μυστικές ενέργειες» προστίθεται στη δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κούβα τονίζει πως είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να «δημιουργήσουν διά της βίας έναν ανθρωπιστικό διάδρομο υπό διεθνή προστασία, επικαλούμενες την υποχρέωση να προστατεύουν αμάχους και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.