ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φανς του Star Wars κρατηθείτε: Η μάχη με φωτόσπαθα έγινε άθλημα! (φωτο-βίντεο)

Φανς του Star Wars κρατηθείτε: Η μάχη με φωτόσπαθα έγινε άθλημα! (φωτο-βίντεο)

Η μάχη με φωτόσπαθα είναι και επίσημα πλέον άθλημα. Το αυτό πιστοποιεί το τουρνουά που διεξήχθη στη Γαλλία με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

Η γαλλική ομοσπονδία ξιφασκίας άντλησε έμπνευση από έναν μακρινό γαλαξία και αναγνώρισε το όπλο- έμβλημα των ταινιών του Τζορτζ Λούκας ως ένα από τα επίσημα αγωνίσματα, μαζί με το ξίφος ασκήσεως, το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη. Μάλιστα, η ομοσπονδία έχει ήδη αρχίσει να εξοπλίζει συλλόγους με φωτόσπαθα και προετοιμάζει «προπονητές» για το συγκεκριμένο αγώνισμα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους στον αθλητισμό.

Δεν είναι μόνο οι πιτσιρικάδες όμως που ιντριγκάρονται από αυτή την ιδέα. Για παράδειγμα, ο Φιλίπ Μποντί είναι 49 ετών, αλλά έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ο αστυνομικός, που ασχολείται με την ξιφασκία εδώ και 20 χρόνια, έπιασε το φωτόσπαθο αφού, εξήγησε στο Associated Press, τον ενθουσίασε η προοπτική να κάνει κάτι που σχετίζεται με το σύμπαν του «Star Wars» με το οποίο «κόλλησε» από τότε που είδε την πρώτη ταινία, στα 7 του. Μάλιστα, ξόδεψε περίπου 350 ευρώ για να αγοράσει τα απαραίτητα προστατευτικά και βέβαια το φωτόσπαθό του.

Ο Μποντί ήταν ανάμεσα στους 34 που μετείχαν στο εθνικό τουρνουά φωτόσπαθου, που έγινε έξω από το Παρίσι στις αρχές Φεβρουαρίου. Μπορεί το κοινό να ήταν περιορισμένο, αλλά οι μονομαχίες με τα χρωματιστά σπαθιά, στη σκοτεινή αίθουσα, πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Εννοείται βέβαια ότι αρκετοί από τους θεατές προσήλθαν ντυμένοι ως χαρακτήρες του «Star Wars»!

Σαφώς και- ως επίσημο άθλημα- η μονομαχία με φωτόσπαθα έχει συγκεκριμένους κανόνες. Τόσο για την ασφάλεια των μετεχόντων, όσο και προκειμένου το θέαμα να παραπέμπει στις σκηνές των ταινιών. Ετσι, ο αγώνας γίνεται εντός ενός κύκλου. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ή το σώμα δίνουν 5 πόντους, στα χέρια και τα πόδια 3 πόντους και στις παλάμες 1 πόντο. Νικητής είναι ο πρώτος που θα συγκεντρώσει 15 πόντους ή εκείνος με το μεγαλύτερο σκορ στο τρίλεπτο που διαρκεί η μονομαχία. Ομως, για να μετρήσουν οι πόντοι, οι «μονομάχοι» πρώτα πρέπει να στρέψουν την άκρη του φωτόσπαθου πίσω τους.

Οι βασικοί κανόνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίες: AP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.