Διακόπηκαν οι συνομιλίες Ντ.Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι- Ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας και η υπογραφή συμφωνίας

Διακόπηκαν οι συνομιλίες Ντ.Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι- Ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας και η υπογραφή συμφωνίας

Oι συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, στο Ανόι του Βιετνάμ, ολοκληρώθηκαν αλλά όλα δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το γεύμα εργασίας ακυρώνεται. Είπε ακόμα ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στους δυο άνδρες ολοκληρώθηκαν και ότι αμέσως μετά ο Τραμπ θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Σάντερς αρνήθηκε, παρότι ρωτήθηκε πολλές φορές, να πει αν θα γίνει τελετή υπογραφής συμφωνίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας». «Δεν πιέζομαι (…). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κιμ από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. «Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.