Βιετνάμ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε στάση και απάντησε πρώτη φορά σε ερώτηση ξένου ρεπόρτερ

Βιετνάμ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν άλλαξε στάση και απάντησε πρώτη φορά σε ερώτηση ξένου ρεπόρτερ

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δε δίστασε να απαντήσει σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, προχωρώντας για πρώτη φορά σε μία τέτοια ενέργεια.

Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης συνάντησης, ο Κιμ δέχθηκε ερώτηση από τον δημοσιογράφο της Washington Post Ντέιβιντ Νακαμούρα για το εάν πιστεύει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μόλις του μετέφρασαν την ερώτηση, ο Κιμ απάντησε: «Δεν θα βγάλω πρόωρα συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

«Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που μας παρακολουθούν να περνάμε καλά, σαν μια σκηνή από ταινία φαντασίας. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει έρθει η ώρα να το δείξουμε», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο Κιμ απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων.

Η απάντηση και η αλληλεπίδραση του Κιμ με τον ξένο Τύπο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη συμπεριφορά του πατέρα του Κιμ Γιονγκ- Ιλ, ο οποίος δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις.

Ωστόσο ο παππούς του, Κιμ Ιλ -Σουνγκ συνήθιζε να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους τη δεκαετία του 1990, ενώ κάποιες φορές τους είχε καλέσει για ποτό στο ιδιωτικό του γιώτ.

«Είναι καινούργιο. Ακόμη κι ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ προτιμούσε τις γραπτές συνεντεύξεις, αλλά ο Κιμ Γιονγκ –Ουν απάντησε στους δημοσιογράφους απροετοίμαστος», σχολίασε ο Κοχ Γιου- Χουάν ειδικός του πανεπιστημίου της Ντονγκούκ σε θέματα Βόρειας Κορέας.

«Φαίνεται ότι έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να μιλήσει», πρόσθεσε.

Η προηγούμενη φορά που ξένος δημοσιογράφος είχε απευθύνει ερώτηση στον Κιμ ήταν το 2013, περίπου ένα χρόνο αφού ανέλαβε την εξουσία, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για τα 60 χρόνια από το τέλος του πολέμου στην Κορέα στις οποίες είχε προσκληθεί ο ξένος Τύπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τότε δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 είχε φωνάξει προς τον Κιμ: «Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη Δύση;», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.