Επαφές της Μέι με Ευρωπαίους ηγέτες με φόντο το Brexit

Επαφές της Μέι με Ευρωπαίους ηγέτες με φόντο το Brexit

Συνεχίζει τις επαφές η Τερέζα Μέι. Απόψε και μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες και στο επίκεντρο θα βρεθεί το Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, δε σχεδιάζει όμως να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες προκειμένου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη μιλήσει στους εταίρους της στη Βουλγαρία, τη Δανία και την Πορτογαλία.

«Θα συνεχίσει με τις επαφές της στην ΕΕ σήμερα το βράδυ και κατά το σαββατοκύριακο», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών η επίτευξη μιας συμφωνίας».

«Είναι ώρα να κάνει συμβιβασμούς το Λονδίνο», δηλώνει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε σήμερα ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησε το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Λονδίνο θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς ήδη και αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τι προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιρλανδία εάν θέλουν να κάνουμε εμείς περαιτέρω συμβιβασμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Νομίζω ότι απαιτείται μια αλλαγή προσέγγισης από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καταλάβει ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι. Ό,τι συμφωνήθηκε ήταν ήδη συμβιβασμός. Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επικύρωσή του, άρα το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι είναι τώρα διατεθειμένοι να μας προσφέρουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με χαρά θα εφαρμόζαμε και με χαρά θα θέσουμε σε εφαρμογή το backstop μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία εάν θέλουν να επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν χρειάζεται καθόλου να παγιδεύσει, ή να κρατήσει, ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία σε τελωνειακό έδαφος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.