ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Πιέζει τους βουλευτές της η Μέι για να εγκρίνουν το νέο της σχέδιο για έξοδο από την ΕΕ

Πιέζει τους βουλευτές της η Μέι για να εγκρίνουν το νέο της σχέδιο για έξοδο από την ΕΕ

Η Τερέζα Μέι προσπαθεί να ασκήσει πίεση στους «σκληρούς» του Brexit με στόχο την επικύρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με φόντο την ψηφοφορία της Τρίτης στη βρετανική βουλή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι από την πόλη του Γκρίσμπι «πέταξε σήμερα» το μπαλάκι στους σκληρούς του Brexit και την ΕΕ, λέγοντας ότι η ίδια έκανε ότι μπορούσε από την πλευρά της.

Μιλώντας από την πόλη του Γκρίσμπι που ψήφισε σε ποσοστό 74% (το μεγαλύτερο στη χώρα) υπέρ του Brexit το 2016, η Μέι είπε «τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, υπάρχει αλλιώς σοβαρή περίπτωση να μην φύγουμε ποτέ από την Ε.Ε».

Η εν λόγω αναφορά αποτελεί μήνυμα προς τους σκληρούς του Brexit στο κόμμα οι οποίοι επιμένουν να αρνούνται οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ, προτιμώντας την άτακτη έξοδο.

Η Μέι αναφέρθηκε όμως και στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας ότι «θα πρέπει από την πλευρά τους να δουν και να συμμερισθούν τις αγωνίες των Βρετανών βουλευτών για το backstop (Ιρλανδικό σύνορο)».

Με φόντο τα παραπάνω, η Μέι σκοπεύει να μιλήσει τηλεφωνικά με τους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα το βράδυ και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά δεν σχεδιάζει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες προκειμένου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία της για το Brexit.

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη μιλήσει στους εταίρους της στη Βουλγαρία, τη Δανία και την Πορτογαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα συνεχίσει με τις επαφές της στην ΕΕ σήμερα το βράδυ και κατά το σαββατοκύριακο», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών η επίτευξη μιας συμφωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.