ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σοκ στο Καμερούν: Παρουσιαστής στην τηλεόραση συμβουλεύει τους άντρες πως να… δέρνουν τις γυναίκες!

Σοκ στο Καμερούν: Παρουσιαστής στην τηλεόραση συμβουλεύει τους άντρες πως να… δέρνουν τις γυναίκες!

Σάλο προκάλεσε στο Καμερούν τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ο παρουσιαστής έδινε οδηγίες… ξυλοδαρμού των γυναικών.

«Αρπάξτε την από το λαιμό. Όσο πιο πολύ μιλάει τόσο πιο πολύ να σφίγγετε τον λαιμό της». Ο παρουσιαστής σε εκπομπή της τηλεόρασης του Καμερουν δίνει τρομακτικές οδηγίες προς τους άνδρες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στη γυναίκα τους. Και μάλιστα σε μια χώρα όπως το Καμερούν όπου σύμφωνα με τις έρευνες τουλάχιστον οι μισές γυναίκες εκεί, πέφτουν θύματα βίας από τους άνδρες.

Οι οδηγίες συμπεριφοράς προβλήθηκαν από το Channel 4 του Καμερούν. Και ο παρουσιαστής ονομάζεται Έρνεστ Ομπάμα.

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από ακτιβιστές και οργανώσεις στο Καμερούν: «Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών αλλά λέμε και όχι στην προτροπή της βίας, ειδικά σε μια χώρα όπου είναι μέρος της κουλτούρας της να συμπεριφέρεται με βια στις γυναίκες» λέει η Κάθυ Άμπα Φούντα μέλος της οργάνωσης «Ρενάτα». Μιας οργάνωσης 21.000 εθελοντών που βοηθούν τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Ομπάμα πέρασε στην αντεπίθεση και είπε πως η εκπομπή του δεν έχει σκοπό να προσβάλλει τις γυναίκες αλλά να… επιμορφώσει τους άνδρες. «Μιλούσαμε για μια υπόθεση τσακωμού ανάμεσα σε έναν άνδρα και τη σύζυγο του που όλο και μιλούσε και ήταν σαν να τον έχει γραπώσει από τα γεννητικά όργανα. Είναι αφόρητο. Οπότε κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό» συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ στο Καμερούν το 1/3 των γυναικών που έχουν φτάσει τα 18 χρόνια, έχουν ήδη παντρευτεί. Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι συνηθισμένο και πολλές φορές η ίδια η οικογένεια της γυναίκας κάνει τα πάντα για να αποσιωπήσει το γεγονός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.