Brexit: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Τερέζα Μέι

Brexit: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ζήτησε σε γραπτή επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, παράταση του Βrexit έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες πριν είχε κατατεθεί πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να προτείνει στη Βρετανία μια «ευέλικτη» παράταση 12 μηνών στην ημερομηνία του Brexit, σύμφωνα με ανώτερη ευρωπαϊκή πηγή.

Βάσει του σχεδίου του Τουσκ, η Βρετανία θα μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ νωρίτερα από τους 12 μήνες, αν το κοινοβούλιο επικυρώσει μια συμφωνία, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό και από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 10 Απριλίου όταν θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα του Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και το κόμμα των Εργατικών πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση για το Brexit.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ έχει δηλώσει στο BBC ότι αν η προσπάθεια της Μέι και του Τζέρεμι Κόρμπιν αποτύχει, η παράταση της ημερομηνίας του διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ «είναι πιθανό να είμαι μεγάλη».

Η Μέι έχει προειδοποιήσει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση της ημερομηνίας του Brexit προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη αποχώρηση από την ΕΕ, κάτι που δεν επιθυμούν ούτε οι Ευρωπαίοι ηγέτες ούτε οι Βρετανοί βουλευτές.

Παράλληλα οι Βρετανοί βουλευτές επιθυμούν η παράταση της ημερομηνίας του Brexit να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Ωστόσο για να γίνει αυτό Μέι και Κόρμπιν θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία την οποία θα ψηφίσουν οι βουλευτές πριν τις 10 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε διαφορετική περίπτωση η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα τεθεί μια σειρά προτάσεων στους βουλευτές «για να καθορίσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.