Αντιδράσεις στη Μυτιλήνη για μεταφορά μεταναστών από τη Σάμο

Αντιδράσεις στη Μυτιλήνη για μεταφορά μεταναστών από τη Σάμο

Οι μετανάστες πέρασαν στη Σάμο από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Αποφασίστηκε να μεταφερθούν και λίγες ώρες αργότερα έφτασαν στη Μυτιλήνη…

Αντιδράσεις στη Λέσβο προκαλεί η μεταφορά 56 ατόμων που έφθασαν χθες το πρωί (18-04-2019) με βάρκα στη Σάμο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν, αργά χθες το απόγευμα, με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Όπως έγινε γνωστό επιλέχθηκε να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα ασύλου, αφού στη Σάμο, το εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φιλοξενουμένων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υποδοχής, ακόμα και ενός μικρού αριθμού αιτούντων άσυλο.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, επιστολή με την οποία επισημαίνεται «για μία ακόμη φορά η άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου «πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.