Βραζιλία: Εγκλήματα θα θεωρούνται από δω και πέρα η ομοφοβία και η τρανσφοβία

Βραζιλία: Εγκλήματα θα θεωρούνται από δω και πέρα η ομοφοβία και η τρανσφοβία

Η πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας — έξι από τους 11 δικαστές—αποφάσισε ότι πλέον θα θεωρείται έγκλημα η ομοφοβία και η τρανσφοβία.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η απόφαση του Δικαστηρίου θα προσφέρει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που είναι συνεχώς στόχος επιθέσεων, πραγματική προστασία. Τουλάχιστον 141 ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία φέτος, σύμφωνα με την οργάνωση Grupo Gay da Bahia, και 420 ολόκληρο το 2018.

Η καθολική εκκλησία συχνά επικρίνει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ενώ ο δεξιός πρόεδρος, Ζαΐχ Μπολσονάρου που εξελέγη πέρυσι, κυρίως χάρη στην ψήφο των συντηρητικών, έχει αυτοχαρακτηριστεί ομοφοβικός. Μετά την εκλογή του Μπολσονάρου πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αύξηση των εγκλημάτων εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Προσπάθειες για ποινικοποίηση της ομοφοβίας στη Βραζιλία τα τελευταία 20 χρόνια
«Τα ομοφοβικά εγκλήματα είναι εξίσου ανησυχητικά με τη σωματική βία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Λουίς Φουξ, καταγγέλλοντας «την επιδημία της ομοφοβικής βίας». Επί σχεδόν 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες στη Βραζιλία να καταστεί έγκλημα η ομοφοβία, όμως η σχετική νομοθεσία αντιμετωπίζει την αντίσταση συντηρητικών και θρησκευτικών ομάδων στο Κογκρέσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σημαίνει ότι τα εγκλήματα εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα τιμωρούνται βάσει του αντιρατσιστικού νόμου μέχρις ότου το Κογκρέσο υιοθετήσει συγκεκριμένη νομοθεσία για την προστασία τους. Η Βραζιλία νομιμοποίσε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων το 2013, ενώ τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν και το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.