ΗΠΑ: Αστυνομικός απείλησε να πυροβολήσει οικογένεια επειδή το παιδί είχε πάρει μια κούκλα (βίντεο)

ΗΠΑ: Αστυνομικός απείλησε να πυροβολήσει οικογένεια επειδή το παιδί είχε πάρει μια κούκλα (βίντεο)

Σε συγγνώμη υποχρεώθηκε η δήμαρχος του Φοίνιξ για τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού ο οποίος απείλησε να πυροβολήσει οικογένεια αφροαμερικανών επειδή το ένα από τα δύο παιδιά της, ένα 4χρονο κορίτσι, είχε πάρει μια κούκλα χωρίς να την πληρώσει από κατάστημα.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να φωνάζει προς την οικογένεια που βρισκόταν σε αυτοκίνητο να βγει από αυτό απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει αν δεν υπακούσουν.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ένας δεύτερος αστυνομικός να κλωτσάει έναν άνδρα προκειμένου να τον γονατίσει και να του περάσει χειροπέδες.

Οι γονείς του μικρού κοριτσίου δήλωσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν πότε το παιδί πήρε την κούκλα στα χέρια του.

«Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν εντελώς απαράδεκτη και ξεκάθαρα αντιεπαγγελματική» ανέφερε σε δήλωσή της η δήμαρχος του Φοίνιξ Κέιτ Καλέγκο.

«Δεν υπάρχει καμία κατάσταση στην οποία η συμπεριφορά αυτή να θεωρείται έστω κατ’ ελάχιστον αποδεκτή. Ως μητέρα ένιωσα εξαιρετικά άβολα βλέποντας τα παιδιά να βρίσκονται σε αυτή την τρομακτική κατάσταση» πρόσθεσε.

Η μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δήλωσε στο CNN ότι «στα αλήθεια πίστεψα ότι ο αστυνομικός θα με πυροβολήσει μπροστά στα παιδιά μου».

Όσο για τους δύο αστυνομικούς έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες γραφείου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.